Bærterte!

Søkte igjennom nettet etter noe friskt og litt sommerlig nå som sommeren nærmer seg, og valget denne gangen falt på en bærterte!

Det var veldig mange forskjellige oppskrifter, og jeg ble liksom ikke helt enig ned noen av de, så da ble det litt blanding. 😊

Oppskrift til bunn fant jeg her: http://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/barterte-med-eggekrem/

Jeg brukte ikke helt samme fremgangsmåte. Jeg lagde deigen slik som det står, men før jeg la den i formen rullet jeg den til en pølse, pakket den inn i plast og la den i kjøleskapet i ca 45 minutter. 

Tok den deretter ut, trykket den ned i en form på 23cm, prikket hull med en gaffel og satt den i ovnen, jeg lot den steke i 15 minutter, da var jeg fornøyd med farge og konsistens. 

Oppskrift på fyllet fant jeg her: http://trinesmatblogg.no/2012/08/02/blabaer-og-bringebaerterte/

Til fyllet brukte jeg frosne bringebær og blåbær. 

Ingredienser: 6

Alt er enkelt å få tak i uansett årstid, og har man ikke det man trenger i skuffen så får man det somregel i nærmeste butikk.

Utførelse: 4

Tertebunnen kan være noe vrien å steke, da det er så vanskelig å se om konsistensen er riktig eller ikke. Jeg stekte den noe lenger enn det som står i oppskriften da jeg brukte en mindre form. 

Bærblandingen gikk fint å lage, men det kan være noe vrient å få ut nok væske av blandingen

Smak: 5 

Terten blir frisk og deilig, jeg ble ikke helt fornøyd med bunnen, men det kan nok være pga. feil størrelse på form. 

Én kommentar

lisarorvik

21.04.2016 kl.10:44

Dette så kjempe godt ut :)

Skriv en ny kommentar

hobbybakeren

hobbybakeren

22, Sarpsborg

Hei! Jeg elsker å bake, og er selverklært mat-entusiast! Jeg finner oppskrifter på nett, i bøker og på tv. Etter jeg har laget noe vil jeg legge det ut her med terningkast på vanskelighetsgrad, smak og hvor vanskelig det var å få tak i ingredienser! :-) Jeg tar gjerne imot tips til noe jeg kan lage! :-)

Kategorier

Arkiv

hits